Lehký svítek s hříbky
40 min.
Ingredience
- 200gramůHříbky čerstvé
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžičkaPažitka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžíceSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín celý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMléko polotučné
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- Na vytření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
85 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
450 mg
Cukr
822 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme hříbky. Drobně je pokrájíme a dáme do mísy. Omyjeme petrželku s pažitkou a bylinky drobně pokrájíme.
- 2V pánvi si rozpálíme máslo a houby vydusíme z vlastní šťávy. Přimícháme k nim sůl, pepř, drcený kmín a houby necháme vychladnout. K houbám přidáme mouku, mléko, prášek do pečiva a petrželku s pažitkou. Směs dobře promícháme. Vaječný bílek vyšleháme na tuhý sníh a zapracujeme ho do těsta. Malou zapékací mísu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Připravenou houbovou směs vyklopíme do mísy a dáme do rozehřáté trouby zapéct. Pečeme asi 10 minut dozlatova. Vychladlý svítek nakrájíme na proužky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.