Lesnická roštěná (minutka)
50 min.

Ingredience
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 150gramůMáslo čerstvé
- 500gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 15gramůCukr krupice
- 250gramůŽampiony - sterilované
- 15gramůPetržel - nať
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 130mililitrůHovězí vývar základní
- 750gramůBrambory
- 750gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
34 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnec opláchneme a nakrájíme na plátky - roštěnky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Rychle je opečeme po obou stranách na 2/3 tuku.
- 2Opečené roštěnky vyndáme, výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozšleháme. Povaříme tak dlouho, až se odděluje tuk.
- 3Omáčku zjemníme máslem a procedíme přes hustý cedník do omáčníku.
- 4V rozpuštěném másle krátce prohřejeme sterilovaný hrášek a podle potřeby jej přisladíme.
- 5Vařené, prochladlé brambory nakrájíme na plátky, opečeme na třetině tuku, přidáme žampiony nakrájené na plátky a společně opečeme.
- 6Při podávání klademe do středu talíře opečené brambory se žampiony a dušený hrášek, přes ně položíme roštěnku a ozdobíme petrželovou natí. Zvlášť v omáčníku podáváme šťávu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.