Lesnická roštěná (minutka)

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
34 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí roštěnec opláchneme a nakrájíme na plátky - roštěnky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Rychle je opečeme po obou stranách na 2/3 tuku.
  • 2
    Opečené roštěnky vyndáme, výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozšleháme. Povaříme tak dlouho, až se odděluje tuk.
  • 3
    Omáčku zjemníme máslem a procedíme přes hustý cedník do omáčníku.
  • 4
    V rozpuštěném másle krátce prohřejeme sterilovaný hrášek a podle potřeby jej přisladíme.
  • 5
    Vařené, prochladlé brambory nakrájíme na plátky, opečeme na třetině tuku, přidáme žampiony nakrájené na plátky a společně opečeme.
  • 6
    Při podávání klademe do středu talíře opečené brambory se žampiony a dušený hrášek, přes ně položíme roštěnku a ozdobíme petrželovou natí. Zvlášť v omáčníku podáváme šťávu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.