Letní džuveč s tvarohem
60 min.
Ingredience
- 500gramůPaprikové lusky čerstvé
- 200gramůTvaroh jemný
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 60gramůCibule
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
317 mg
Cukr
859 mg
Postup přípravy
- 1V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, osolíme, podlijeme trochou vody a podusíme asi 15 minut.
- 2V misce smícháme rozšlehaná vejce s mlékem, rozdrobeným tvarohem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
- 3Podušené papriky rozložíme do pekáče, zalijeme tvarohovou směsí a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.