Letní pěna z brambor - Skordalia
35 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1lžičkaSůl
- 125mililitrůOlej olivový
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 0,2lžičkaPepř černý mletý
- 5kusůČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
66 mg
Postup přípravy
- 1Brambory, nakrájené na menší kousky, uvaříme do měkka. Uvařené brambory rozmačkáme nebo umixujeme na kaši. Při mixování brambor dosáhneme krémovitější konzistence kaše.
- 2Do bramborové kaše přimícháme utřený česnek, sůl,olivový olej, citrónovou šťávu a pepř.
- 3Tento pokrm můžeme podávat samostatně jako dip nebo můžeme tuto kaši podávat teplou jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.