Letní rajčatová polévka

10 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
58 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Snítku kopru a trochu pažitky opláchneme pod tekoucí vodou, pak ji setřepeme a pokrájíme nadrobno. Omytá rajčata vložíme na 30 minut do horké vody, poté je vyjmeme, ochladíme, oloupeme a nakrájíme do mixéru na menší kostky. Oloupanou omytou okurku a kousek cuketky pokrájíme na tenké plátky a přidáme je k rajčatům. Ještě přidáme na malé kousky pokrájený stroužek česneku, studenou vodu (50ml), sůl, pepř a vše rozmixujeme na pyré.
  • 2
    Chladnou račatovou polévku nalijeme do hlubokých misek, pokapeme
  • 3
    kvalitním olejem, ozdobíme pokrájenými bylinkami a podáváme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.