Letní salát s jáhly a pestem
50 min.
Ingredience
- 100gramůJáhly - loupané proso
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1kusCuketa
- 1kusLilek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusRajčata
- 4lžícePesto
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cuketu i lilek oloupeme a nakrájíme na kostičky o velikosti 1,5 cm. Naskládáme je na plech s pečícím papírem, zastříkeneme olejem a pečeme 30 minut na 200 °C.
- 2Jáhly zalijeme vývarem a vaříme 20 minut, dokud se vývar neabsorbuje.
- 3Jáhly poté smícháme s pečenou zeleninou, přidáme čerstvé rajče nakrájené na kostičky, pesto, sůl a pepř. Promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.