Letní salát s ovčím sýrem
45 min.
Ingredience
- 750gramůRajčata
- 300gramůPaprika červená
- 160gramůCibule červená
- 200gramůOkurka salátová
- 20gramůPetržel - nať
- 70gramůOlivy černé
- 100gramůOlej slunečnicový
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 150gramůSýr ovčí ve slaném nálevu
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme horkou vodou, zchladíme a nakrájíme na čtvrtky, papriky vložíme nasucho na 15 minut do vyhřáté trouby na 220°C, vyjmeme, zchladíme a oloupeme slupku. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, salátovou okurku na kolečka, olivy bez pecek na plátky, oloupanou cibuli na tenké plátky a rozebereme na kroužky. Vše nasypeme do salátové mísy, osolíme, opepříme, zalijeme olejem, posypeme posekanou petrželovou natí, důkladně promícháme a nakonec zasypeme rozdrobeným ovčím sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.