Levandulové závitky z telecího masa
60 min.
Ingredience
- 650gramůTelecí maso přední
- 100gramůŠunka parmská
- 80mililitrůOlej olivový
- 100gramůLevandule - květ
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 10gramůMajoránka
- 100mililitrůSherry brandy
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 80gramůPaprikový protlak
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 5kusůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
40 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
102 mg
Postup přípravy
- 1Telecí plátky potřeme paprikovou pastou, přidáme plátek šunky a hoblinky z části sýra. Zavineme a upevníme párátky. Silně rozehřejeme olej a na něm po všech stranách prudce opečeme. Zbývající sýr najemno nastrouháme. Nadrobno nakrájíme petrželku. Přidáme petrželku a levanduli k masu. Přilijeme sherry a vývar. Závitky necháme zvolna táhnout asi 6 minut při mírné teplotě. Osolíme a opepříme.
- 2Závitky vyndáme a uchováme v teple. Omáčku zredukujeme. Závitky přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme opláchnutou majoránkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.