Libanonské jehněčí s rigatoni

50 min.
Libanon

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
43 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme koření, drcený česnek, olivový olej a polovinu citronové šťávy. Do marinády dáme na řízky nakrájené maso, promícháme, uložíme přes noc v zakryté misce do chladničky.
  • 2
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Po uvaření přecedíme a uchováme v teple.
  • 3
    Z masa slijeme marinádu a zprudka je smažíme na části olivového oleje extra virgin. Vyjmeme z pánve a zakryjeme fólií.
  • 4
    Na pánev přidáme lžičku oleje a při střední teplotě do něho rychle zamícháme harisu. Do sklenice se šroubovacím víčkem nalijeme zbývající olej, citronovou šťávu a připravenou harisu. Sklenici uzavřeme víčkem a směs důkladně protřepeme.
  • 5
    Jehněčí řízky nasekáme na plátky a smícháme s těstovinami, paprikami a roketou. Osolíme, opepříme a přidáme omáčku z harisy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.