Libanonské jehněčí s rigatoni
50 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí maso
- 3lžičkyKmín mletý
- 1lžíceKoriandr mletý
- 2lžičkyNové koření celé
- 1lžičkaSkořice mletá
- 5gramůPepř cayenský
- 4stroužkyČesnek
- 80mililitrůOlej olivový
- 125mililitrůCitronová šťáva
- 150gramůPaprika červená
- 400gramůTěstoviny Rigatoni
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 150gramůRoketa
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůHarissa pasta
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
43 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smícháme koření, drcený česnek, olivový olej a polovinu citronové šťávy. Do marinády dáme na řízky nakrájené maso, promícháme, uložíme přes noc v zakryté misce do chladničky.
- 2Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Po uvaření přecedíme a uchováme v teple.
- 3Z masa slijeme marinádu a zprudka je smažíme na části olivového oleje extra virgin. Vyjmeme z pánve a zakryjeme fólií.
- 4Na pánev přidáme lžičku oleje a při střední teplotě do něho rychle zamícháme harisu. Do sklenice se šroubovacím víčkem nalijeme zbývající olej, citronovou šťávu a připravenou harisu. Sklenici uzavřeme víčkem a směs důkladně protřepeme.
- 5Jehněčí řízky nasekáme na plátky a smícháme s těstovinami, paprikami a roketou. Osolíme, opepříme a přidáme omáčku z harisy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.