Libanonský bulgurový salát
15 min.
Ingredience
- 200gramůBulgur
- 600mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůFazole
- 1lžíceLimetková šťáva
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 1lžíceMáta
- 50gramůOlivy černé
- 250gramůRajčata Cherry
- 150gramůSýr Feta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
10 g
Cukr
237 mg
Postup přípravy
- 1Bulgur nasypeme do mísy, zalijeme vroucí vodou, přidáme sůl a necháme 20 minut odležet, dokud bulgur nenasaje všechnu vodu.
- 2Mezitím opláchneme fazolky, dáme je spolu s polévkovou lžící vody do talíře, ten vložíme na tři minuty do mikrovlnné trouby. Fazolky pak znovu opláchneme a dáme stranou.
- 3V misce smícháme olej, limetkovou šťávu, sůl, pepř, nasekanou mátu a koriandr. Pořádně zamícháme a přidáme do scezeného bulguru. Do salátu ještě přidáme fazolky, olivy, sýr a rozpůlená rajčátka. Jemně promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.