Libanonský bulgurový salát

15 min.
Libanon

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
10 g
Cukr
237 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bulgur nasypeme do mísy, zalijeme vroucí vodou, přidáme sůl a necháme 20 minut odležet, dokud bulgur nenasaje všechnu vodu.
  • 2
    Mezitím opláchneme fazolky, dáme je spolu s polévkovou lžící vody do talíře, ten vložíme na tři minuty do mikrovlnné trouby. Fazolky pak znovu opláchneme a dáme stranou.
  • 3
    V misce smícháme olej, limetkovou šťávu, sůl, pepř, nasekanou mátu a koriandr. Pořádně zamícháme a přidáme do scezeného bulguru. Do salátu ještě přidáme fazolky, olivy, sýr a rozpůlená rajčátka. Jemně promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.