Lilek pečený na grilu s medovou omáčkou s miso a sezamem

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omáčku připravíme tak, že smícháme med, miso, hořčici, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, sójovou omáčku a ocet a vyšleháme dohladka.
  • 2
    Při pokojové teplotě necháme 30min odpočinout.
  • 3
    Poté medovou omáčku smícháme se sezamovými semínky.
  • 4
    Lilky po celém povrchu propícháme vidličkou a pečeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 15min, dokud nebudou osmahlé. Mezitím pravidelně obracíme. Necháme cca 10min vychladnout, rozkrojíme podélně napůl a dužinu nařízneme síťovým vzorem hlubokým cca 1cm. Potřeme omáčkou a glazovanou stranou dolů grilujeme dalších 5min doměkka.
  • 5
    Lilky podáváme teplé, pokapené medovou omáčku s miso.
  • 6
    Vhodné např. jako příloha ke grilovanému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.