Lilek pečený na grilu s medovou omáčkou s miso a sezamem
40 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 2lžíceSezam - semena
- 4lžíceSójová pasta Miso
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 2lžíceZázvor mletý
- 2kusyČesnek
- 2lžíceMed včelí
- 1,5lžíceOmáčka sójová
- 1,5lžíceOcet jablečný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Omáčku připravíme tak, že smícháme med, miso, hořčici, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, sójovou omáčku a ocet a vyšleháme dohladka.
- 2Při pokojové teplotě necháme 30min odpočinout.
- 3Poté medovou omáčku smícháme se sezamovými semínky.
- 4Lilky po celém povrchu propícháme vidličkou a pečeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 15min, dokud nebudou osmahlé. Mezitím pravidelně obracíme. Necháme cca 10min vychladnout, rozkrojíme podélně napůl a dužinu nařízneme síťovým vzorem hlubokým cca 1cm. Potřeme omáčkou a glazovanou stranou dolů grilujeme dalších 5min doměkka.
- 5Lilky podáváme teplé, pokapené medovou omáčku s miso.
- 6Vhodné např. jako příloha ke grilovanému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.