Lilek plněný kuřecím masem a sezamem

35 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykostíme kuřecí maso a na 2 minuty vložíme do mixéru. Přidáme jarní cibulku, sherry, sójovou omáčku, sůl a sezamový olej.
  • 2
    Nařízneme každý lilek čtyřmi podélnými řezy tak, aby držel stonek celý plod pohromadě. Poté naříznuté lilky lehce rozevřeme a naplníme mletým kuřecím masem. Tupý konec a zářezy každého nadívaného lilku obalíme sezamovými semínky, zaprášíme moukou a lilky odložíme.
  • 3
    Připravíme si omáčku, do které se budou lilky namáčet. Smícháme sójovou omáčku s vývarem a sherry, vzniklou směs nalijeme do mělké misky a odložíme na pozdější použití.
  • 4
    Na teplotu 195 stupňů si rozehřejeme na pánvi olej a smažíme lilky po dvou cca 4 minuty. Poté je vyndáme naběračkou a necháme oschnout na ubrousku.
  • 5
    Podáváme s omáčkou.
  • 7
    Omáčka:
  • 8
    4 lžíce sójové omáčky
  • 9
    4 lžíce zeleninového vývaru
  • 10
    3 lžíce sherry

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.