Lilek plněný kuřecím masem a sezamem
35 min.
Ingredience
- 170gramůKuřecí prsa
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaOlej sezamový
- 0,5lžičkaSůl
- 4kusyLilek
- 1lžíceSezam - semena
- 4lžíceVývar zeleninový
- 4lžíceSherry brandy
- 1špetkaMouka pšeničná hladká T 650
- 5lžicOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vykostíme kuřecí maso a na 2 minuty vložíme do mixéru. Přidáme jarní cibulku, sherry, sójovou omáčku, sůl a sezamový olej.
- 2Nařízneme každý lilek čtyřmi podélnými řezy tak, aby držel stonek celý plod pohromadě. Poté naříznuté lilky lehce rozevřeme a naplníme mletým kuřecím masem. Tupý konec a zářezy každého nadívaného lilku obalíme sezamovými semínky, zaprášíme moukou a lilky odložíme.
- 3Připravíme si omáčku, do které se budou lilky namáčet. Smícháme sójovou omáčku s vývarem a sherry, vzniklou směs nalijeme do mělké misky a odložíme na pozdější použití.
- 4Na teplotu 195 stupňů si rozehřejeme na pánvi olej a smažíme lilky po dvou cca 4 minuty. Poté je vyndáme naběračkou a necháme oschnout na ubrousku.
- 5Podáváme s omáčkou.
- 7Omáčka:
- 84 lžíce sójové omáčky
- 94 lžíce zeleninového vývaru
- 103 lžíce sherry
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.