Lilek prokládaný rajčaty a sýrem
70 min.
Ingredience
- 4kusyLilek
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 8kusůRozmarýn čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
15 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyté lilky několikrát podélně nakrojíme asi do poloviny plodu. Řezy osolíme, necháme chvíli odležet. Sýr a omytá rajčata nakrájíme na plátky silné asi 4 mm.
- 2Česnek drobně nasekáme, smícháme s nasekanými lístky rozmarýnu a olejem (asi 2 větvičky rozmarýnu ponecháme na ozdobu).
- 3Řezy v lilku osušíme, střídavě do nich vkládáme kolečka rajčat a plátky sýra. Lilky položíme po jednom na kusy alobalu, potřeme je ochuceným olejem a dobře zabalíme. Grilujeme asi 50 minut do měkka.
- 4Hotové lilky opatrně rozbalíme a upravíme na talíře. Ozdobíme je snítkou rozmarýny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.