Lilek prokládaný rajčaty a sýrem

70 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
15 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté lilky několikrát podélně nakrojíme asi do poloviny plodu. Řezy osolíme, necháme chvíli odležet. Sýr a omytá rajčata nakrájíme na plátky silné asi 4 mm.
  • 2
    Česnek drobně nasekáme, smícháme s nasekanými lístky rozmarýnu a olejem (asi 2 větvičky rozmarýnu ponecháme na ozdobu).
  • 3
    Řezy v lilku osušíme, střídavě do nich vkládáme kolečka rajčat a plátky sýra. Lilky položíme po jednom na kusy alobalu, potřeme je ochuceným olejem a dobře zabalíme. Grilujeme asi 50 minut do měkka.
  • 4
    Hotové lilky opatrně rozbalíme a upravíme na talíře. Ozdobíme je snítkou rozmarýny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.