Lilek s česnekem, rajčaty a tymiánem
45 min.
Ingredience
- 600gramůLilek
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 400gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceTymián čerstvý
- 8krajícůChléb konzumní
- 3stroužkyČesnek
- 500mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 12 l vody s zeleninovým bujonem přiveďte k varu. Konce lilku odřízněte a nakrájejte na kostičky 3 x 3 cm, nasypte do vroucí vody s bujonem a vařte 8 minut, slijte a jemně vymačkejte přebytečnou vodu.
- 2Na rozehřáté pánvi osmažte plátky česneku, přidejte lilek a smažte 5 minut za občasného míchání.
- 3Přilijte rajčata, osolte, opepřete a vařte dalších 15 minut.
- 4Přidejte čtvrtky rajčat a tymián a duste 10 minut, často míchejte.
- 5Podávejte s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.