Lilek s masem a rýží
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100mililitrůOlej stolní
- 500gramůVepřové maso mleté
- 200gramůRýže loupaná
- 600gramůLilek
- 4kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSádlo škvařené
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusPaprika zelená
- 150mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
964 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
70 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Ve studené vodě propláchneme rýži a dáme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím horké vody a dusíme do měkka.
- 2Oloupeme lilek, pokrájíme na centimetrové plátky, které obalíme v mouce a na oleji osmahneme.
- 3Oloupeme a nakrájíme cibuli, papriku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na kolečka.
- 4Sádlo rozehřejeme v hrnci a osmahneme na něm cibuli, přidáme zelenou papriku a osmahneme. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme polovinou smetany a 30 minut dusíme. Necháme vychladnout a vmícháme celá vejce.
- 5Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu masové směsi, kterou poklademe plátky opečeného lilku a pokapeme smetanou, vrstvy střídáme. Poslední vrstvu dáme masovou směs, kterou poklademe nakrájenými rajčaty.
- 6Pokapeme smetanou a 30 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.