Lilek s masem a rýží

90 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
964 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
70 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve studené vodě propláchneme rýži a dáme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím horké vody a dusíme do měkka.
  • 2
    Oloupeme lilek, pokrájíme na centimetrové plátky, které obalíme v mouce a na oleji osmahneme.
  • 3
    Oloupeme a nakrájíme cibuli, papriku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na kolečka.
  • 4
    Sádlo rozehřejeme v hrnci a osmahneme na něm cibuli, přidáme zelenou papriku a osmahneme. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme polovinou smetany a 30 minut dusíme. Necháme vychladnout a vmícháme celá vejce.
  • 5
    Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu masové směsi, kterou poklademe plátky opečeného lilku a pokapeme smetanou, vrstvy střídáme. Poslední vrstvu dáme masovou směs, kterou poklademe nakrájenými rajčaty.
  • 6
    Pokapeme smetanou a 30 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.