Lilek s mozzarellou a rajčaty na česneku

35 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oregano, tymián a bazalku propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme nadrobno. Rajčata, mozarellu a oloupaný lilek nakrájíme na silnější kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme na drobné plátky.
  • 2
    Na rozpáleném oleji na pánvi orestujeme kolečka lilku, která necháme po orestování chvilku okapat od oleje. Potom vymažeme ohnivzdornou mísu nebo pekáček tukem nebo olejem. Do připravené nádoby naskládáme ve vrstvách orestovaná kolečka lilku, mozarely a rajčat - střídavě a jednotlivé vrstvy prokládáme jemnými plátky česneku a nasekanými bylinkami - oreganem, bazalkou a tymiánem a nakonec osolíme. Podlijeme troškou vody a dáme zprudka zapéct do předehřáté trouby.
  • 3
    Takto přiravenou zeleninu podáváme teplou s rýží a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.