Lilek s mozzarellou a rajčaty na česneku
35 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 3kusyRajčata
- 250gramůMozzarella
- 6stroužkůČesnek
- 1hrstTymián čerstvý
- 1hrstOregano čerstvé
- 1hrstBazalka
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůVoda pitná
- 3lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oregano, tymián a bazalku propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme nadrobno. Rajčata, mozarellu a oloupaný lilek nakrájíme na silnější kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme na drobné plátky.
- 2Na rozpáleném oleji na pánvi orestujeme kolečka lilku, která necháme po orestování chvilku okapat od oleje. Potom vymažeme ohnivzdornou mísu nebo pekáček tukem nebo olejem. Do připravené nádoby naskládáme ve vrstvách orestovaná kolečka lilku, mozarely a rajčat - střídavě a jednotlivé vrstvy prokládáme jemnými plátky česneku a nasekanými bylinkami - oreganem, bazalkou a tymiánem a nakonec osolíme. Podlijeme troškou vody a dáme zprudka zapéct do předehřáté trouby.
- 3Takto přiravenou zeleninu podáváme teplou s rýží a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.