Lilek v těstíčku s rajčatovou salsou
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyLilek
- 5kusůRajčata
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 80mililitrůPivo světlé 12% 4,5% obj.
- 2lžíceBazalka
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 500mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
28 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté a oloupané lilky krájíme podélně na plátky silné 5-7 mm. Osolíme je a opepříme.
- 2Na salsu necháme asi 30 sekund spařit rajčata ve vroucí vodě. Poté je oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky.
- 3Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme k nim rajčata a bazalku a dusíme na mírném ohni. Po zhoustnutí směsi do ní nalijeme citronovou šťávu a dobře smícháme.
- 4Těstíčko připravíme rozmícháním mouky s kypřícím práškem a solí. Potom přidáme pivo a opět důkladně rozmícháme. Plátky lilků obalujeme v těstíčku a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova.
- 5Lilky podáváme podle chuti horké či studené, vždy s připravenou rajčatovou salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.