Lilek v těstíčku s rajčatovou salsou

60 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
28 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a oloupané lilky krájíme podélně na plátky silné 5-7 mm. Osolíme je a opepříme.
  • 2
    Na salsu necháme asi 30 sekund spařit rajčata ve vroucí vodě. Poté je oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky.
  • 3
    Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme k nim rajčata a bazalku a dusíme na mírném ohni. Po zhoustnutí směsi do ní nalijeme citronovou šťávu a dobře smícháme.
  • 4
    Těstíčko připravíme rozmícháním mouky s kypřícím práškem a solí. Potom přidáme pivo a opět důkladně rozmícháme. Plátky lilků obalujeme v těstíčku a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova.
  • 5
    Lilky podáváme podle chuti horké či studené, vždy s připravenou rajčatovou salsou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.