Lilek zapečený s masem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
36 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný lilek příčně nakrájíme na plátky, osolíme, přikryté necháme změknout. Mezitím na jedné lžíci oleje osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, mleté maso, sůl, pepř. Chvíli dusíme bez podlévání, pak přidáme polouvařenou rýži a společně podusíme.
  • 2
    Papírovými ubrousky osušíme kolečka lilku, zaprášíme moukou a na oleji opečeme. Zapékací mísu vymastíme, složíme do ní vrstvu lilku, na ni dáme vrstvu dušeného masa, rýži a opět vrstvu lilků. Vše opakujeme tak dlouho, až dojdou suroviny, přičemž vrchní vrstvu tvoří lilek. Vložíme do trouby, jakmile se pokrm začne péci, přilijeme ušlehaná vejce, smíchaná s osoleným mlékem a povrch pokapeme ještě máslem. Pečeme zhruba 30 až 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.