Lilek zapečený s masem
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyLilek
- 5kusůRajčata
- 400gramůVepřové maso mleté
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1šálekRýže předvařená (parboiled)
- 1špetkaSůl
- 1šálekMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 1šálekMléko polotučné
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžičkaSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
36 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný lilek příčně nakrájíme na plátky, osolíme, přikryté necháme změknout. Mezitím na jedné lžíci oleje osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, mleté maso, sůl, pepř. Chvíli dusíme bez podlévání, pak přidáme polouvařenou rýži a společně podusíme.
- 2Papírovými ubrousky osušíme kolečka lilku, zaprášíme moukou a na oleji opečeme. Zapékací mísu vymastíme, složíme do ní vrstvu lilku, na ni dáme vrstvu dušeného masa, rýži a opět vrstvu lilků. Vše opakujeme tak dlouho, až dojdou suroviny, přičemž vrchní vrstvu tvoří lilek. Vložíme do trouby, jakmile se pokrm začne péci, přilijeme ušlehaná vejce, smíchaná s osoleným mlékem a povrch pokapeme ještě máslem. Pečeme zhruba 30 až 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.