Lilek zapečený s rajčaty a vejci
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1kusLilek
- 6kusůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 1hrstPetržel - nať
- 50gramůSýr Čedar
- 1lžičkaTuk
- 1šálekOlej rostlinný
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
74 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný lilek nakrájíme na tenčí kolečka, na oleji opečeme a vložíme do mísy. Spařená rajčata oloupeme, pokrájíme na kolečka.
- 2Na oleji po lilku osmahneme na jemno rozkrájenou cibuli, nasekaný česnek a petrželovou nať.
- 3Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhankou, poklademe plátky opečeného lilku, osolíme, vložíme na ně vrstvu rajčat, posypeme směsí cibule a česneku, zakapeme aromatickým olejem s petrželí, osolíme, navrch dáme opět plátky lilku.
- 4Směs vložíme do předehřáté trouby, jakmile se začne péci, zalijeme ji vejci ušlehanými do pěny, smíchanými s osoleným mlékem. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.