Lilek zapečený s rajčaty a vejci

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
74 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný lilek nakrájíme na tenčí kolečka, na oleji opečeme a vložíme do mísy. Spařená rajčata oloupeme, pokrájíme na kolečka.
  • 2
    Na oleji po lilku osmahneme na jemno rozkrájenou cibuli, nasekaný česnek a petrželovou nať.
  • 3
    Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhankou, poklademe plátky opečeného lilku, osolíme, vložíme na ně vrstvu rajčat, posypeme směsí cibule a česneku, zakapeme aromatickým olejem s petrželí, osolíme, navrch dáme opět plátky lilku.
  • 4
    Směs vložíme do předehřáté trouby, jakmile se začne péci, zalijeme ji vejci ušlehanými do pěny, smíchanými s osoleným mlékem. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.