Lilková janija
105 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kilogramLilek
- 250gramůRajčata
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžícePetržel - nať
- 2kusyBobkový list
- 1decilitrOlej olivový
- 1lžíceSůl
- 1litrVoda pitná
- 3stroužkyČesnek
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
30 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
11 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Lilky oloupeme, pokrájíme na větší kostky, osolíme a necháme 30 minut "vypotit".
- 2Omytá oloupaná rajčata pokrájíme na kostky.
- 3Po půl hodině lilky opláchneme čistou vodou a necháme odkapat.
- 4Lilek obalíme v mouce a restujeme v zapékací míse na rozpáleném oleji dozlatova.
- 5Lilek dáme stranou a na tom samém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, lilky vrátíme zpět, přidáme rajčata s rozmačkaným česnekem, sůl, citronovou šťávu, bobkové listy, vše promícháme, přilijeme horkou vodu, zakryjeme pokličkou a dáme zapéct do předehřáté trouby.
- 6Pečeme při 175 °C tak dlouho, až je zelenina měkká a šťáva je dostatečně hustá.
- 7Lilkovou janiju podáváme s drobně nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.