Lilková janija

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
30 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
11 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky oloupeme, pokrájíme na větší kostky, osolíme a necháme 30 minut "vypotit".
  • 2
    Omytá oloupaná rajčata pokrájíme na kostky.
  • 3
    Po půl hodině lilky opláchneme čistou vodou a necháme odkapat.
  • 4
    Lilek obalíme v mouce a restujeme v zapékací míse na rozpáleném oleji dozlatova.
  • 5
    Lilek dáme stranou a na tom samém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, lilky vrátíme zpět, přidáme rajčata s rozmačkaným česnekem, sůl, citronovou šťávu, bobkové listy, vše promícháme, přilijeme horkou vodu, zakryjeme pokličkou a dáme zapéct do předehřáté trouby.
  • 6
    Pečeme při 175 °C tak dlouho, až je zelenina měkká a šťáva je dostatečně hustá.
  • 7
    Lilkovou janiju podáváme s drobně nakrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.