Lilková omáčka s Linguine
35 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Linguine
- 5gramůSůl
- 500gramůLilek
- 60mililitrůOlej olivový
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 30gramůPaprika žlutá
- 300mililitrůRajčatová šťáva
- 400gramůPassata (drcená rajčata)
- 3kusyBobkový list
- 10gramůMáta
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůSýr Parmezán
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
38 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme dle návodu.
- 2Na velmi drobné kostičky pokrájíme lilky. Posypeme trochu solí, pokapeme 2 lžícemi oleje. Jarní cibulky, česnek, chilli papričku a žlutou papriku nakrájíme najemno a krátce na oleji zeleninu osmažíme s rajským protlakem. Přidáme lilek, rajskou šťávu, rajčata a bobkové listy, vše rozvaříme na krémovou omáčku. Mátové lístky nakrájíme na proužky.
- 3Slijeme těstoviny, promícháme je s máslem. Omáčku dochutíme solí, pepřem a mátou a nalijeme ji na těstoviny.
- 4Pokrm sypeme strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.