Lilková zeleninová směs

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
25 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky nakrájíme na tenké proužky velikosti bramborových hranolků, dáme je do cedníku, posolíme a necháme stát 30 minut. Poté je opláchneme a osušíme.
  • 2
    Rozehřejeme 5 lžic rostlinného oleje v předehřátém woku, přidáme proužky lilku a 4 minuty smažíme. Poté lilek vyndáme a necháme okapat. V jiné pánvi rozehřejeme zbylý rostlinný olej, přidáme rozetřený česnek, bílé části pokrájených jarních cibulek, zázvor a smažíme minutu. Přidáme rýžové víno, sójovou omáčku a chilli omáčku. Promícháme.
  • 3
    Do woku vrátíme proužky lilku s cukrem, rýžovým octem a půl lžičkou soli. Mícháme, poté přidáme solamyl. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 4
    Do woku přidáme zelené části jarních cibulek a promícháme. Zakápneme sezamovým olejem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.