Lilková zeleninová směs
35 min.
Ingredience
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 500gramůLilek
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 2lžičkyVíno rýžové čínské
- 1lžíceChilli omáčka
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOcet rýžový
- 0,5lžičkaOlej sezamový
- 1lžičkaSůl
- 6lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
25 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Lilky nakrájíme na tenké proužky velikosti bramborových hranolků, dáme je do cedníku, posolíme a necháme stát 30 minut. Poté je opláchneme a osušíme.
- 2Rozehřejeme 5 lžic rostlinného oleje v předehřátém woku, přidáme proužky lilku a 4 minuty smažíme. Poté lilek vyndáme a necháme okapat. V jiné pánvi rozehřejeme zbylý rostlinný olej, přidáme rozetřený česnek, bílé části pokrájených jarních cibulek, zázvor a smažíme minutu. Přidáme rýžové víno, sójovou omáčku a chilli omáčku. Promícháme.
- 3Do woku vrátíme proužky lilku s cukrem, rýžovým octem a půl lžičkou soli. Mícháme, poté přidáme solamyl. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
- 4Do woku přidáme zelené části jarních cibulek a promícháme. Zakápneme sezamovým olejem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.