Lilkové dárečky

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
43 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky zbavíme stopek a nakrájíme je na šestnáct tenkých plátků. Vaříme je dvě minuty v osolené vodě doměkka. Mozzarellu a rajčata nakrájíme na osm plátků.
  • 2
    Dva plátky lilku položíme přes sebe, na ně dáme plátek rajčete, špetku soli a pepře, lístek bazalky, plátek mozzarelly, lístek bazalky, plátek rajčete a koření. Konce lilků přeložíme a vytvoříme z nich balíček. Dohromady jich bude osm. Pak je necháme dvacet minut chladit v lednici.
  • 3
    Ušleháme si zálivku, olej, ocet, protlak a šťávu. Zálivku osolíme a opepříme.
  • 4
    Balíčky potřeme olejem a pečeme je v troubě pět minut dozlatova. Podáváme je se zálivkou a petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.