Lilkové krokety s rajčatovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 800gramůLilek
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceStrouhanka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 270gramůRajčata
- 250gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
68 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené lilky potřeme olejem, urovnáme na plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme doměkka. Vyjmeme z trouby, oloupeme a najemno nasekáme. Osolíme, přidáme vejce, strouhanku a vypracujeme těsto.
- 2Z těsta vykrajujeme lžící krokety, které smažíme na pánvi na oleji po všech stranách dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.
- 3Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Podusíme je do rozvaření.
- 4Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Do rozvařených rajčat vmícháme zakysanou smetanu, cukr, sůl a za stálého míchání jíšku. Povaříme asi 3 minuty.
- 5Smažené krokety upravíme na talíře a zalijeme rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.