Lilkové krokety s rajčatovou omáčkou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
68 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené lilky potřeme olejem, urovnáme na plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme doměkka. Vyjmeme z trouby, oloupeme a najemno nasekáme. Osolíme, přidáme vejce, strouhanku a vypracujeme těsto.
  • 2
    Z těsta vykrajujeme lžící krokety, které smažíme na pánvi na oleji po všech stranách dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.
  • 3
    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Podusíme je do rozvaření.
  • 4
    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Do rozvařených rajčat vmícháme zakysanou smetanu, cukr, sůl a za stálého míchání jíšku. Povaříme asi 3 minuty.
  • 5
    Smažené krokety upravíme na talíře a zalijeme rajčatovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.