Lilkové pyré s bylinkami

40 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
54 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý lilek pečeme vcelku, se slupkou v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut. Slupka by měla zčernat. Upečený lilek necháme vychladnout. Česnek prolisujeme, čerstvý koriandr, bazalku a petrželovou nať najemno nasekáme. Z 1/2 citronu vylisujeme šťávu.
  • 2
    Vychladlý lilek podélně rozkrojíme, vyjmeme semínka a vydlabeme dužninu, kterou promícháme s citronovou šťávou, olejem, česnekem a bylinkami.
  • 3
    Pyré dochutíme solí a pepřem a necháme v chladničce odležet nejméně 5 hodin.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.