Lilkové řízky s tvarohovým dipem
30 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyLilek
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 80gramůMajonéza
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůMandle plátky
- 100gramůSýr Parmezán
- 1lžíceBazalka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCitrony
- 3lžíceMléko polotučné
- 125gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
893 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
80 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm. Osolíme je po obou stranách a necháme sůl působit asi 20 minut.
- 2Tvaroh smícháme s majonézou, prolisovaným česnekem, mlékem a nasekanými bylinkami. Podle chuti osolíme.
- 3Mandle smícháme s nastrouhaným sýrem. Plátky lilků opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Obalujeme je v mouce, rozšlehaných vejcích a směsi mandlí a sýru. Řízky smažíme na másle po každé straně 4 minuty dozlatova.
- 4Podáváme s tvarohovým dipem a plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.