Lilkový crumble s parmezánem

105 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
5217 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
565 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
12 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek a cibulku orestujte na olivovém oleji, přidejte rajčata, tymián, sůl, pepř a cukr a hodinu vařte. Nakonec přidejte nasekanou bazalku, propasírujte a odložte stranou.
  • 2
    Očistěte a oloupejte lilky tak, aby na nich vznikly proužky. Lilky nakrájejte na zhruba 0,5 cm silná kolečka, která orestujte na olivovém oleji. Po vyjmutí je položte na ubrousek, který vysaje přebytečnou mastnotu.
  • 3
    Smícháním parmezánu, másla a mouky vytvořte drobenku.
  • 4
    Do mističky, kterou můžete strčit do trouby, nejprve dejte lžíci tomatové omáčky. Naskládejte na ni 4 kolečka lilku, zalijte je tomatovou omáčkou a posypte nastrouhaným parmazánem. Stejným způsobem vytvořte ještě jednu vrstvu, ale zakončete ji posypem směsi s parmezánem.
  • 5
    Zapékejte 10 min.
  • 6
    Podává se teplé nebo vlažné.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pandala
ne 19. 1. 2014
zajimavy recept
stepankovaaneta
ne 25. 5. 2014
Zajímavé a kupodivu dobré !