Lilkový crumble s parmezánem
105 min.
Ingredience
- 2litryOlej olivový
- 2kusyLilek
- 1litrOmáčka rajčatová
- Crumble
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Parmezán
- 50gramůMáslo čerstvé
- Tomatová omáčka
- 2decilitryOlej olivový
- 1kusTymián
- 15gramůBazalka
- 1kilogramRajčata
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5217 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
565 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
12 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Česnek a cibulku orestujte na olivovém oleji, přidejte rajčata, tymián, sůl, pepř a cukr a hodinu vařte. Nakonec přidejte nasekanou bazalku, propasírujte a odložte stranou.
- 2Očistěte a oloupejte lilky tak, aby na nich vznikly proužky. Lilky nakrájejte na zhruba 0,5 cm silná kolečka, která orestujte na olivovém oleji. Po vyjmutí je položte na ubrousek, který vysaje přebytečnou mastnotu.
- 3Smícháním parmezánu, másla a mouky vytvořte drobenku.
- 4Do mističky, kterou můžete strčit do trouby, nejprve dejte lžíci tomatové omáčky. Naskládejte na ni 4 kolečka lilku, zalijte je tomatovou omáčkou a posypte nastrouhaným parmazánem. Stejným způsobem vytvořte ještě jednu vrstvu, ale zakončete ji posypem směsi s parmezánem.
- 5Zapékejte 10 min.
- 6Podává se teplé nebo vlažné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pandala
ne 19. 1. 2014
zajimavy recept
stepankovaaneta
ne 25. 5. 2014
Zajímavé a kupodivu dobré !