Lilkový kaviár a tomatové gazpacho
60 min.
Ingredience
- 12kusůLilek
- 2lžíceCitrónová šťáva
- 1decilitrOlej olivový
- 1kusČesnek
- 1hrstBazalka
- Ingrediance na gazpacho
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
890 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
90 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
29 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Propíchané lilky vložte na 45 min. do trouby a pečte na 180°C. Až změknou a na slupce se objeví pukliny, vyjměte je z trouby, podélně rozkrojte a vyškrábejte dužinu. Tu pak vložte do cedníku a nechte hodinu odkapat. Poté ji nožem rozsekejte, osolte, opepřete, zakapejte citronovou šťávou a přidejte trochu utřeného česneku.
- 2Rajčata rozmixujte a propasírujte. Přidejte sůl, pepř a olivový olej.
- 3Kaviár servírujte do skleniček a zalijte ho gazpachem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.