Lilkový krém
40 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 2kusyLilek
- 1kusPaprika zelená
- 1kusFeferony
- 150gramůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceMáta
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
75 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté lilky několikrát propíchneme vidličkou, potřeme je olivovým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 2Lilky vyjmeme z trouby, po vychladnutí stáhneme slupku a dužinu rozmixujeme.
- 3Oloupaný česnek nasekáme, očištěnou papriku a feferonku nakrájíme na kostičky. Vše spolu s jogurtem vmícháme do lilkového pyré, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme nasekanou mátu.
- 4Krém rozdělíme do misek a ozdobíme lístky máty. Podáváme s opečenou chlebovou plackou nebo bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.