Lilkový nákyp s rýží a sýrem

60 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
42 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě do poloměkka, slijeme a necháme okapat. Lilky oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo nastrouháme. Necháme chvíli stát, potom vymačkáme šťávu. V míse rozšleháme vejce, přidáme nastrouhaný sýr, lilky a uvařenou rýži. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Směs rozprostřeme do pekáčku s rozpuštěným máslem. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé bílé pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.