Lilkový nákyp s rýží a sýrem
60 min.
Ingredience
- 4kusyLilek
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůRýže loupaná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
42 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě do poloměkka, slijeme a necháme okapat. Lilky oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo nastrouháme. Necháme chvíli stát, potom vymačkáme šťávu. V míse rozšleháme vejce, přidáme nastrouhaný sýr, lilky a uvařenou rýži. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Směs rozprostřeme do pekáčku s rozpuštěným máslem. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé bílé pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.