Lilkový nákyp se šunkou

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté lilky nakrájíme na plátky a osolíme, aby pustily vodu.
  • 2
    Šunku nakrájenou na kostičky orestujeme na pánvi a dáme stranou. Výpek ponecháme na zeleninu.
  • 3
    Řapíkatý celer nakrájíme na kousky a na stejné pánvi zvolna orestujeme, potom přidáme šunku.
  • 4
    Do chlebíčkové formy rozložíme vrstvu lilků, pokryjeme směsí řapíkatého celeru a šunky, posypeme nasekanou petrželkou a česnekem, na plátky nakrájenými rajčaty a nakonec přikryjeme zbylými lilky. Zakapeme výpekem.
  • 5
    Nákyp pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 1 hodinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.