Lilkový sendvič s bylinkami a šlehačkou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
32 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři stejně silné plátky. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky lilků, orestujeme, podlijeme troškou vody a dusíme, dokud se voda neodpaří. Plátky vyjmeme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na nudličky a krátce opražíme. Smetanu vyšleháme, osolíme, opepříme a přimícháme zrníčka koriandru. Na první plátek položíme pár lístků petrželky, naneseme ochucenou šlehačku, zakryjeme druhým plátkem, na něj naneseme opět vrstvu šlehačky a posypeme polovinou slaniny, zakryjeme třetím plátkem lilku, na něj položíme lístky petrželky, naneseme zbytek šlehačky, posypeme zbytkem slaniny a uzavřeme posledním plátkem lilku. Takto připravíme všechny čtyři sendviče, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.