Lilky dušené s rajčaty a cibulí
50 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 300gramůRajčata
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyté lilky nakrájíme na kostičky, osolíme, vložíme na cedník a necháme stát přibližně hodinu.
- 2Očištěnou papriku pokrájíme na proužky, omytá rajčata drobně nasekáme.
- 3Cibuli, rozkrájenou pečlivě na kolečka, zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme papriku, lilky, utřený česnek a pod pokličkou dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme rajčata a bez pokličky dodusíme.
- 4V hotovém pokrmu má být všechna tekutina odpařená.
- 5Podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.