Lilky plněné hovězím masem
35 min.
Ingredience
- 4kusyLilek
- 150gramůHovězí maso mleté
- 1kusCibule
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyRajčata
- 1kusFeferony
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceStrouhanka
- 2špetkySůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Celé lilky vložíme do vroucí vody, krátce povaříme. Poté je podélně rozpůlíme, vnitřky vydlabeme. Rajčata oloupeme, nakrájíme, cibuli, papriku a feferonku nasekáme. Smícháme s masem, přidáme koření, rajčata a osolíme. Tuto směs za stálého míchání přibližně 5 minut smažíme na rozpáleném oleji. Podlejeme a dusíme, až maso změkne.
- 2Směsí naplníme půlky lilků a posypeme strouhankou. Dochutíme solí, pepřem a 10 minut zapečeme v rozehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.