Lilky plněné kořeněnou směsí
70 min.
Ingredience
- 4kusyLilek
- 500gramůRajčata
- 100gramůCeler řapíkatý
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžíceSirup Monin - granátové jablko
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 50gramůMandle mleté
- 0,5lžičkaKoření ras el hanout
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
13 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Lilky podélně rozkrojíme a pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě slupkou dolů asi 15 minut. Po částečném vychladnutí lžičkou vydlabeme z lilků dužinu tak, aby zůstal 2cm široký okraj. Dužinu potom nasekáme.
- 2V pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli nasekanou na kostičky. Přidáme prolisovaný česnek a na kostičky nakrájený celer. Pod pokličkou zvolna podusíme 5 minut.
- 3Do pánve přidáme nasekanou dužinu z lilků, oloupaná, na kostky nakrájená rajčata, nasekanou petrželku, koření ras el hanout a sirup. Dochutíme skořicí, cukrem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Podusíme ještě 5 minut a nakonec vmícháme mleté mandle.
- 4Zapékací mísu vymažeme olejem. Vydlabané lilky uvnitř osolíme, opepříme a rozložíme je do mísy. Naplníme připravenou směsí a zakapeme zbylým olejem.
- 5Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.