Lilky plněné pečeným masem
45 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 3lžíceStrouhanka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůŠunka dušená
- 150gramůVepřové maso pečené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
35 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté lilky podélně rozkrojíme na poloviny, osolíme a krátce podusíme na oleji. Vyjmeme, po okapání vydlabeme dužinu a nasekáme ji nadrobno.
- 2K dužině přidáme pečené maso a šunku nakrájené na hranolky, vejce, 1 lžíci strouhanky, pepř a sůl. Vše dobře promícháme.
- 3Směsí naplníme poloviny lilků, vložíme do kastrolu, posypeme zbylou strouhankou a poklademe vločkami másla.
- 4Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.