Lilky plněné vepřovým a uzeným masem
55 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 4kusyLilek
- 100gramůUzené maso vařené
- 3lžíceStrouhanka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej stolní
- 100gramůVepřové maso pečené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
44 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté lilky podélně rozkrojíme, osolíme a podusíme na oleji. Po chvíli je vyjmeme, necháme okapat a dužinu vydlabeme a nasekáme.
- 2K dužině přidáme jemně nakrájené vepřové a uzené maso, vejce, lžíci strouhanky, pepř a sůl. Vše dobře promícháme.
- 3Připravenou směsí naplníme lilky, vložíme je do kastrolu, posypeme zbylou strouhankou a poklademe kousky másla. Pokrm upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.