Lilky plněné žampiony

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky očistíme, podélně rozkrojíme a částečně vydlabeme. Žampiony nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme. V pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme máslo, přisypeme žampiony s cibulí, orestujeme, přidáme česnek, vydlabanou dužinu, sůl, kmín, pepř a podusíme 5 minut. Nakonec přilijeme rozkvedlaná vejce, rychle promícháme a jakmile vejce ztuhnou, pánev odstavíme.
  • 2
    Lilky naplníme žampionovou směsí, vyskládáme do tukem vymazaného pekáčku a ve vyhřáté troubě zapékáme zhruba 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.