Lilky s Hermelínem

85 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
28 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
11 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky očistíme, omyjeme a po obvodu do nich nakrojíme zářezy, které vyplníme na plátky nakrájeným sýrem a nasekaným česnekem.
  • 2
    V kastrole na oleji orestujeme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme vroucí vodou spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata, sušenou nebo čerstvou bazalku, sůl a pepř. Směs přivedeme k varu, přidáme lilky a pod pokličkou za občasného míchání a obracení lilků dusíme 1 hodinu.
  • 3
    Lilky upravíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou.
  • 4
    Můžeme podávat s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.