Limetkové hovězí kostky
120 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 0,5decilitrPivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel kudrnka
- 2kusyLimetka
- 1lžičkaCukr třtinový
- 2špetkyPepř citronový
- 2,5decilitryHovězí vývar základní
- 1lžícePasta Sambal Oelek
- 200gramůRýže dušená
- 3lžíceOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
31 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Maso odložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme s pivem.
- 2Očištěnou cibuli drobně pokrájíme, česnek utřeme. Petrželku kudrnku omyjeme a odložíme na ozdobu. Omyté, chemicky neošetřené limetky pokrájíme na tenká kolečka. Kolečka z 1 limetky nakrájíme na tenké nudličky a dáme je do misky. Přidáme 1 lžičku třtinového cukru, 2 špetky bílého pepře a promícháme. Další limetku odložíme na ozdobu.
- 3V hlubší pánvi si rozpálíme olej, na něm zpěníme cibuli dorůžova, přidáme maso, orestujeme ho dozlatova (z každé strany po 2 minutách), poté vše promícháme s česnekem, restujeme asi 1 minutu, přidáme na nudličky limetku, 1 lžíci pasty Sambal Oelek, dobře promícháme a přilijeme hovězí vývar. Zmírníme teplotu a pod pokličkou dusíme přibližně 90 minut doměkka.
- 4Pikantní limetkové maso servírujeme s dušenou rýží, ozdobené plátky limetky a snítky petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.