Limousinské vepřové filety
120 min.

Ingredience
- 400gramůVepřová pečeně
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 150gramůJablka
- 1kusCitrony
- 20mililitrůOlej stolní
- 6gramůŠalvěj čerstvá
- 1000gramůKaštany jedlé
- 80gramůŠalotka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1225 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
53 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na plátky. Filety pokapeme citronovou šťávou a olejem, osolíme, opepříme, posypeme sekanou šalvějí a necháme 60 minut marinovat.
- 2Kaštany oloupeme, zbavíme bílé blanky a necháme 45 minut vařit ve vývaru. Šalotku nasekáme na drobné kousky a necháme zesklovatět na rozpáleném másle, chvíli podusíme a poté podlijeme polovinou vína. Dusíme do vyvaření vína.
- 3Přidáme maso a osmahneme 15 minut na mírném plameni. Maso vyjmeme, vlijeme zbytek vína, osolíme a opepříme. Vaříme do zhoustnutí omáčky.
- 4Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na drobné kousky. Přisypeme k omáčce. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme. Posypeme sekaným kerblíkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.