Lín po zbojnicku
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyLín
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSlanina vepřová
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej stolní
- 2lžícePetržel - nať
- 2kusyJablka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1139 kcal
Bílkoviny
179 g
Tuky
35 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omyté líny na hřbetě nařízneme a do otvorů vložíme plátky jablka. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.
- 2Čtyři pláty alobalu potřeme olejem, rozložíme na ně líny, poklademe kolečky cibule, nudličkami slaniny, kostičkami jablek a petrželkou. Navrch každé porce dáme lžíci másla. Okraje alobalu dobře uzavřeme, aby při pečení nevytékala šťáva.
- 3Pečeme na plechu v dobře vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.