Lín vařený s máslem
20 min.
Ingredience
- 600gramůLín
- 4lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePažitka
- 1500mililitrůVoda pitná
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
685 mg
Cukr
594 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce lína namočíme do části octa.
- 2Do hrnce s vodou přilijeme zbylý ocet, přidáme oloupanou cibuli, sůl a koření. Uvedeme do varu, vložíme porce ryby a zvolna vaříme doměkka 5-10 minut podle velikosti porcí.
- 3Měkké maso vyjmeme a upravíme na talíře. Posypeme nakrájenou pažitkou a přelijeme rozehřátým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.