Linguine s česnekem, krevetami a špenátem
17 min.
Ingredience
- 300gramůTěstoviny Linguine
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 4lžícePetržel - nať
- 1lžíceCitronová kůra
- 10kusůRajčata Cherry
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 1,5lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
10 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
238 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody (1 lžička soli) na skus, slijeme a necháme okapat.
- 2Do větší rozpálené pánve nalijeme olej, přidáme nakrájený stroužek česneku, lehce osmažíme, přidáme špenát a vaříme 2 minuty. Poté přidáme petržel, krevety, pepř, sůl, za stálého míchání vaříme 2 minuty.
- 3Těstoviny přidáme ke směsi na pánev a necháme prohřát. Přisypeme cherry rajčata nakrájená na čtvrtky a citronovou kůru, dobře promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.