Linguine s dýní a slávkami
50 min.
Ingredience
- 100gramůTěstoviny Conchiglie
- 500gramůDýně
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 40gramůPetržel - nať
- 30gramůKerblík
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 300gramůMušle slávky
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme dýni, odstraníme semínka, dužinu pokrájíme na kousky. Dáme je do hrnce, přilijeme mléko a tolik studené vody, aby byly kousky dýně zakryté. Pomalu vaříme na mírném plameni 20-30 minut, dokud nebude dýně měkká.
- 2Mezitím odrhneme slávky, omyjeme je pod tekoucí vodou, scedíme a vhodíme do pánve. Přidáme omytou petrželku, olej a necháme je na středním plameni pod pokličkou za občasného zatřesení pánví otevřít. Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme je do mísy. Vyhodíme skořápky a neotevřené slávky, jemně scedíme tekutinu z jejich vaření a uschováme si ji.
- 3Dýni propasírujeme sítem do hrnce, ve kterém se vařila. Přidáme tekutinu z vaření slávek a dostatečné množství vody, abychom získali krém správné hustoty, a přivedeme ho pomalu k varu. Omyjeme kerblík, jemně ho osušíme utěrkou a nasekáme.
- 4V hrnci uvaříme rozlámané těstoviny. Scedíme je a minutu ještě povaříme v polévce. Hotovou polévku podáváme horkou, posypanou nasekaným kerblíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.