Linguine s humrem
40 min.
Ingredience
- 500gramůHumr
- 400gramůTěstoviny Linguine
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůPetržel - nať
- 4litryVoda pitná
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1kusPaprika žlutá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
8 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
868 mg
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Z papriky oloupeme škrabkou na brambory slupku, lusk rozkrojíme podélně, očistíme od semínek a bílé dužiny, opláchneme, dužinu nakrájíme na kostičky. Opláchneme petržel, důkladně vytřepeme a jemně nasekáme. Rozdělíme maso z vařeného humra na jednotlivá sousta.
- 2Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 l osolené vody a uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu. Můžeme do vody přidat kapku olivového oleje. Slijeme přes síto, necháme okapat, vrátíme do hrnce a dáme na teplé místo.
- 3Během vaření těstovin oloupeme česnek a drobně ho nasekáme. Vhodíme ho na pánev, kde jsme rozpálili 2 polévkové lžíce oleje, přidáme papriku, dusíme do měkka přibližně 10 minut, na závěr dochutíme solí a pepřem.
- 4Rozpálíme zbylý olej na druhé pánvi, přidáme maso z humra, krátce opečeme a podle potřeby přisolíme. Do hrnce s těstovinami přidáme paprikovou směs a petržel a důkladně promícháme. Rozdělíme na předehřáté talíře, navrch položíme humra a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.