Linguine s humrem

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
8 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
868 mg
Cukr
25 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z papriky oloupeme škrabkou na brambory slupku, lusk rozkrojíme podélně, očistíme od semínek a bílé dužiny, opláchneme, dužinu nakrájíme na kostičky. Opláchneme petržel, důkladně vytřepeme a jemně nasekáme. Rozdělíme maso z vařeného humra na jednotlivá sousta.
  • 2
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 l osolené vody a uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu. Můžeme do vody přidat kapku olivového oleje. Slijeme přes síto, necháme okapat, vrátíme do hrnce a dáme na teplé místo.
  • 3
    Během vaření těstovin oloupeme česnek a drobně ho nasekáme. Vhodíme ho na pánev, kde jsme rozpálili 2 polévkové lžíce oleje, přidáme papriku, dusíme do měkka přibližně 10 minut, na závěr dochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Rozpálíme zbylý olej na druhé pánvi, přidáme maso z humra, krátce opečeme a podle potřeby přisolíme. Do hrnce s těstovinami přidáme paprikovou směs a petržel a důkladně promícháme. Rozdělíme na předehřáté talíře, navrch položíme humra a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.