Linguine s jehněčím ragú
215 min.
Ingredience
- 400gramůJehněčí maso
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusCeler řapíkatý
- 2kusyRajčata
- 0,5lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceMandle mleté
- 150mililitrůVíno červené
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 400gramůTěstoviny Linguine
- 50gramůMandle plátky
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
23 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na malé kostky, stejně tak prorostlejší slaninu. Omyjeme rajčata a celer, osušíme utěrkou, rajčatům nakrojíme slupku po obvodu (opticky rozdělíme na čtvrtiny), spaříme horkou vodou, oloupeme. Nakrájíme na čtvrtky, zbavíme semen, odkrojíme zbytky po stopkách a dužinu nakrájíme na na kostky. Stonek celeru pokrájíme na tenčí plátky, oloupeme česnek a cibuli, nasekáme.
- 2Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme kostky jehněčího masa a slaniny, zhruba 5 minut opékáme, poté přidáme cibuli, česnek, celer, mleté mandle, znova vše 2 minuty opékáme. Vsypeme rajčata s rozmarýnem, vše zalijeme červeným vínem.
- 3Ragú vaříme zhruba 5 minut, přidáme vývar, dle chuti osolíme, opepříme. Necháme dusit pod pokličkou na mírném plameni asi 2 hodiny.
- 4Mezitím připravíme velký hrnec, přivedeme k varu alespoň 4 litry osolené vody a podle návodu na obalu uvaříme těstoviny na skus. Na plech položíme pečící papír, rozprostřeme plátky mandlí a orestujeme do zlatova v troubě.
- 5Linguine slijeme přes síto, necháme krátce vykapat a rozdělíme je na předem vyhřáté talíře. Přidáme ragú, ozdobíme orestovanými plátky mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.