Linguine s jehněčím ragú

215 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
23 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na malé kostky, stejně tak prorostlejší slaninu. Omyjeme rajčata a celer, osušíme utěrkou, rajčatům nakrojíme slupku po obvodu (opticky rozdělíme na čtvrtiny), spaříme horkou vodou, oloupeme. Nakrájíme na čtvrtky, zbavíme semen, odkrojíme zbytky po stopkách a dužinu nakrájíme na na kostky. Stonek celeru pokrájíme na tenčí plátky, oloupeme česnek a cibuli, nasekáme.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme kostky jehněčího masa a slaniny, zhruba 5 minut opékáme, poté přidáme cibuli, česnek, celer, mleté mandle, znova vše 2 minuty opékáme. Vsypeme rajčata s rozmarýnem, vše zalijeme červeným vínem.
  • 3
    Ragú vaříme zhruba 5 minut, přidáme vývar, dle chuti osolíme, opepříme. Necháme dusit pod pokličkou na mírném plameni asi 2 hodiny.
  • 4
    Mezitím připravíme velký hrnec, přivedeme k varu alespoň 4 litry osolené vody a podle návodu na obalu uvaříme těstoviny na skus. Na plech položíme pečící papír, rozprostřeme plátky mandlí a orestujeme do zlatova v troubě.
  • 5
    Linguine slijeme přes síto, necháme krátce vykapat a rozdělíme je na předem vyhřáté talíře. Přidáme ragú, ozdobíme orestovanými plátky mandlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.