Linguine s krabím masem
50 min.
Ingredience
- 250gramůKrab
- 45mililitrůOlej olivový
- 1hrstPetržel - nať
- 350gramůRajčata
- 80mililitrůVíno bílé
- 350gramůTěstoviny Linguine
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
14 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Krabí maso vložíme do hmoždíře a podrtíme ho pomocí tlouku na jemné kousky.
- 2V hluboké pánvi zahřejeme 30 ml oleje. Přidáme pokrájenou petržel, utřený česnek, osolíme, opepříme a smažíme 5 minut, až česnek začne zlátnout.
- 3Přimícháme oloupaná nakrájená rajčata, vyloupané krabí maso a víno. Zakryjeme pánev poklicí a vaříme při mírné teplotě 15 minut, občas zamícháme.
- 4Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny slijeme a trochu vody, ve které se vařily, necháme stranou.
- 5Těstoviny vrátíme do čistého hrnce, přilijeme zbývající olej a při střední teplotě rychle promícháme, až se všechny těstoviny pokryjí olejem.
- 6Přidáme směs rajčat a krabího masa, znovu promícháme. Podle potřeby přilijeme trochu vody, ve které se vařily těstoviny. Dle chutí dokořeníme. Podáváme posypané čerstvou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.