Linguine s makrelou v oleji
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 350gramůTěstoviny Linguine
- 300gramůRajčata
- 50gramůPetržel - nať
- 150gramůMakrela ve vlastní šťávě
- 1kusČesnek
- 5gramůPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, necháme v cedníku okapat, pak je pokrájíme na kostičky. Scedíme konzervovanou makrelu z oleje a vidličkou ji rozdrobíme.
- 2Oloupeme stroužek česneku, česnek omyjeme, osušíme a lehce rozmačkáme. Opepříme a jemně nasekáme petrželku.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, lehce na něm osmažíme česnek, přidáme kostičky rajčat, špetku soli, špetku mletého pepře, za občasného zamíchání rajčata 8-10 minut podusíme. Odstraníme stroužek česneku, přidáme kousky makrely a 2-3 minuty je prohříváme. Omáčku posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Mezitím uvedeme ve velkém hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je a promícháme s omáčkou. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.