Linguine s pažitkou a smetanou
30 min.

Ingredience
- 500gramůTěstoviny Linguine
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 180mililitrůVývar drůbeží
- 15lžicCitronová kůra
- 25gramůPetržel - nať
- 35gramůPažitka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
943 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme, scedíme a vrátíme do hrnce.
- 2V rendlíku smícháme smetanu, kuřecí vývar a nastrouhanou citronovou kůru. Směs přivedeme za občasného míchání k varu. Potom stáhneme oheň a omáčku asi 10 minut redukujeme. Osolíme a opepříme.
- 3K těstovinám přilijeme omáčku, posypeme bylinkami, zamícháme a servírujeme. Zdobíme tenkými proužky citronové kůry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.